Vinn ”Sommardrömpresent” med bästa foto

När sommaren i Sverige inte bjuder på bättre väder än molniga dagar och temperatur kring 15grader är det många som längtar till varmare länder. Genom den fototävling som Meddelandelån genomför finns möjligheten att få resan som vinst. Eller drömmer du om en ny grill? Kanske nya utemöbler? Det spelar ingen större roll för vinsten är ”Sommardrömpresent” värd 5000kr. Vinnaren bestämmer själv vinsten.

Så tävlar du:

  • Ta en bild på din sommardrömpresent

Med bilden kan man illustrera en resa, ett bröllop eller kanske en produkt man vill ha. Det enda kravet är att fotot på något sätt visar önskemålet gällande vinsten. Som mest får värdet även vara 5000kr. Men självklart kan vinsten vara en delbetalning på något större.

  • Motivera

Motivera varför du bör vinna drömpresenten.

  • Ladda upp bild/motivering

Det går att vara med i tävlingen genom flera sociala kanaler. Däremot ökar inte chansen att vinna om man laddar upp på flera. Bild och motivering kan laddas upp på företagets Facebooksida. Det går även att ladda upp bilden på Twitter. I detta fall är det viktigt att tagga bilden med #SommarDrömPresent. En ytterligare väg är Instagram. Även här är det viktigt att tagga bilden med samma tag.

Tävlingsperiod: Tävlingen startar 28 juli 2015 och sträcker sig sedan fram till 2 augusti 23:59. Dagen efter kommer företaget att presentera gällande vinnare på sin hemsida. Detta senast klockan 17.00.

Priser:

1:a – Valfri drömpresent av ett värde på maximalt 5000kr. Det ska då vara den present man tagit bild på och motiverat varför man skulle vinna.

2:a Två biobiljetter. Totalt värde ca 200kr

3:a Två biobiljetter. Totalt värde ca 200kr.

 

Om Meddelandelån

Meddelandelån är en av Sveriges större aktörer inom snabblån och mindre krediter. De vision är att ”hjälpa kunder i vardagen genom att erbjuda ett enkelt, säkert och tryggt sätt att låna pengar”. Ett mycket stort fokus ligger på kundnöjdhet, god service och tydliga villkor. Uppenbarligen har företaget lyckats väl med detta fokus.

När de genomförde en kundundersökning, 2016, visade det sig att hela 96,2% av kunderna skulle rekommendera företaget. En bild som även speglar sig i flera objektiva recensioner av dem. På TrustbPilot (där kunder får lämna egna recensioner) har företaget 5/5 stjärnor vilket baseras på att de fått ett genomsnittligt betyg på 9,1 av 10 på deras omdömesskala. Det ger de utmärkelsen ”Utmärkt”.

Även en av Sveriges största recensionssidor gällande lån, Sverigekontanter.se, ger låneföretaget högt betyg, nämligen 8/10. Det gör att företaget placeras på en andraplats bland de rekommenderade snabblån som listas.

I recensionen av Meddelandelån sammanfattar recensenten sin åsikt av företaget med:

De har extremt bra service med generösa öppettider under hela veckan. Utöver det sker utbetalningen mycket snabbt om låntagaren har Nordea eller Handelsbanken. Att låna ut 500kr gratis ger även företaget ett plus”

Men helt positiv är inte recensenten till samtliga delar av företagets verksamhet. Man menar att räntekostnaderna är inte är de bästa på marknaden och att det därmed går att låna till ett lägre pris om man jämför flera andra långivare. Under rubriken ”Är de billiga eller dyra?” skrivs:

Som jämförelsen visar ovan är inte Meddelandelån det absolut billigaste alternativet alltid. Det skiljer på några hundralappar oavsett vilken summa som lånas. Större lån än 5000kr rekommenderas inte.”

Behöver inte vara kund för att delta

För att vara med i tävlingen ovan behöver man inte vara kund hos företaget. Alla är välkomna att delta med chansen att vinna sin drömsommarpresent.

Smslån är en låneform som ofta kritiseras och debatteras. Exempelvis skriver Konsumenternas på sin hemsida att ”Att ta snabblån är en kortsiktig lösning som kan bli väldigt dyr”. Delvis beror detta på att räntan är relativt hög. Det är inte ovanligt att ett lån på 5000kr ska återbetalas med 6000kr efter en månad. Men framförallt är de korta återbetalningstiderna som gör att många får problem med dessa lån. Kan de inte betala tickar räntan på samtidigt som det kan tillkomma kostnader för påminnelser, inkasso och till slut Kronofogden.

OBS: Detta inlägg ska inte ses som reklam för Meddelandelån eller att vi ta tar ställning för eller emot smslån. Vi har valt att presentera tävlingen då det är en fototävling som är öppen för alla. Däremot har vi valt att presentera företaget lite närmare utifrån att en viss kritik har framkommit mot tidigare tävlingar som presenteras på denna sida. Detta då de anordnats av företag som varit inom branscher som inte sällan får ta emot kritik.